U bent hier

Vernieuwde site

AanleidingSysteemkaartje

Half februari 2016 is de vanwege de komst van Drupal v8 de ondersteuning van versie 6 gestopt. Dit was al langer bekend. Voor mij de reden om in de tweede helft van 2015 te beginnen met de migratie van mijn site naar versie 7. Deze migratie heb ik aangepakt als een soort rustige verhuizing. Het was direct het moment om overtollige rommel op te ruimen en het geheel opnieuw in te richten, ten minste voorzover nodig. Wat rommel betreft gaat het dan om restanten uit eerdere versies (vanaf Drupal versie 4) die niet te verwijderen waren (gremlins) en om teksten en andere onderdelen die achterhaald zijn.

Wat is nieuw

Voor deze opzet is gebruik gemaakt van de standaard functionaliteiten van Drupal.

Dit om te veel problemen bij komende migraties te voorkomen. Daarvoor heb ik eerst wel het nodige moeten uitzoeken.

Met uitzondering van de onderdelen (boeken) structuurplan en vervanging is de indeling niet meer gestructureerd, er zijn dan ook geen navigatiemenu's. Het idee is dat een bezoeker door te klikken op de links naar andere pagina's of gewoon door het gebruik van de zoekfunctie zijn of haar weg al 'bladerend' wel kan vinden. Afhankelijk van het type pagina, komen er links blokken met verwijzingen naar mogelijke andere pagina's van hetzelfde type en een blok met gelijksoortige inhoud. De pagina's zijn ook voorzien van de nodige klikbare termen en dergelijke. Via de de tabs/knoppen boven aan de pagina zijn de verschillende typen pagina's direct te benaderen.

Hoofdmenu

Bestaande teksten zijn nog een keer doorgenomen en waar nodig geactualiseerd. Er zijn ook teksten verwijderd. Daarnaast is er nieuwe inhoud toegevoeegd, bijvoorbeeld de onderdelen grondslagen en  uitgangspunten die echt nieuw zijn. In het onderdeel uitgangspunten zijn aan de hand van stellingen de belangrijkste elementen van het records management aan te treffen. Grondslagen, uitgangspunten, afbeeldingen en citaten zijn in overzichten te raadplegen. In deze overzichten is filtering en sortering mogelijk.

En verder

  • De afbeelding in de kop is een deel van de overkapping van de binnenplaats van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, het Open Pleyn. Deze stelt de kompaslijnen van oude zeekaarten voor.
  • Er wordt gebruikt gemaakt van een zogeheten 'responsive theme', dat betekent dat de layout zich automatisch zoveel mogelijk aanpast aan het soort apparaat waarmee de site geraadpleegd wordt.
  • Alleen op de voorpagina zijn onderaan blokken te vinden met verwijzingen naar verschillende vormen van nieuwsberichten.
  • Aan de termenlijsten schort nog een en ander. Dit wordt in de loop van de tijd aangepakt.
  • Omdat in veel gevalen oude links niet mee gemigreerd zijn zal er sprake zijn van link rot, dit is  een onderdeel van reference rot. Mocht het verdwijnen van een van die oude links erg storend zijn geef dat dan aan mij door. Als het mogelijk is zal ik proberen dit alsnog aan te passen.
  • De oude site bestaat nog wel, maar is niet meer beschikbaar.
  • Deze site is niet af en er kan in de loop van de tijd nog het nodige veranderen.

Tags:

Sharte this / Add this: 
Datum eerste publicatie: 
maandag, 11 april 2016 - 11:30pm
Share/Deel