U bent hier

Techniek in Nederland in de twintigste eeuw. Deel 1. Techniek in ontwikkeling, waterstaat, kantoor en informatietechnologie

TitelTechniek in Nederland in de twintigste eeuw. Deel 1. Techniek in ontwikkeling, waterstaat, kantoor en informatietechnologie
PublicatietypeBoek
Publicatiejaar1998
VolumeDeel 1
UitgeverStichting Historie der Techniek
TaalNL
RefMan10783
Samenvatting

Als in geen ander tijdperk is de techniek een centrale plaats gaan innemen in onze samenleving. De laatste honderd jaar is het dagelijkse leven van mensen ingrijpend veranderd mede onder invloed van de ontwikkelingen van de techniek. Een terugblik en een beschrijving van de belangrijkste ontwikkelingen in de afgelopen eeuw geeft ons de inzichten om op een bezonnen en innovatieve wijze de eenentwintigste eeuw in te stappen.

De zevendelige serie Techniek in Nederland in de twintigste eeuw vertelt het boeiende verhaal over de rol van de techiek in de voortgaande modernisering van Nederland.

De wisselwerking tussen maatschappelijke en technische ontwikkelingen staat centraal in een nieuw standaardwerk dat het vervolg is op de succesvolle zesdelige serie Geschiedenis van de Techniek in Nederland. De wording van een moderne samenleving 1880-1890. De nieuwe serie is nog ambitieuzer van opzet en bestaat uit 7 delen, die tussen 1998 en 2002 zullen worden gepubliceerd. Het is het eerste standaardwerk dat de geschiedenis van de techniek in deze eeuw thematisch behandelt. Voor wie wil begrijpen hoe Nederland is geworden tot wat het nu is door de invloed van de techniek is deze serie een aanrader.

Het eerste deel Waterstaat, kantoor- en informatietechnologie verschijnt dit najaar. De grote waterbouwkundig prestatie sva deze eeuw (Deltawerken, Afsluitdijk) en de spectaculaire omslag in het denken binnen de waterstaat, maar ook de ontwikkelingen in de kantoorsector die vanaf de jaren twintig de basis vormden voor latere revolutie door de computer.

URLhttps://www.dbnl.org/tekst/lint011tech01_01/index.php
Citation Keyref_10783

Levenscyclus:

Informatiemodel:

Datum eerste publicatie: 
dinsdag, 11 juni 2024 - 12:03pm
Share/Deel