U bent hier

De wet op internet

TitelDe wet op internet
PublicatietypeBoek
Publicatiejaar2010
AuteursEngelfriet, A.
Pagina's300
UitgeverIus Mentis B.V. - recht en techniek uitgelegd
Plaats uitgaveEindhoven
TaalNL
ISBN Nummer978- 90-813360-3-1
RefMan9504
Samenvatting

De belangrijkste wetgeving voor internetters, uitgelegd in heldere taal. Van online auteursrecht, privacy en aansprakelijkheid van bloggers en forumsites tot computercriminaliteit en eigendom in virtuele werelden. Met uitgebreid overzicht van relevante rechtspraak.

Alles uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, geluidsband, elektronisch of op welke wijze dan ook, onder de vereisten van de CreativeCommonslicentieNaamsvermelding-Gelijkdelen versie 2.5 Nederlands, zie http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/nl/

 

Aantekeningen

Van de achterkant:

"De belangrijkste wetgeving voor internetters, uitgelegd in heldere taal. Van online auteursrecht, privacy en aansprakelijkheid van bloggers en forumsites tot computercriminaliteit en eigendom in virtuele werelden. Met uitgebreid overzicht van relevante rechtspraak.

Je mening geven op een blog of forum, via Kazaa of Limewire de nieuwste muziek downloaden, even een scriptie kopiëren van internet of op een gedeelde map in andermans computer rondkijken. Gewoon wat klikken, of zware internet criminaliteit? Wat zijn de regels van Buma/Stemra bij muziek op internet? Hoe moet je omgaan met Creative Commons-licenties? En hoe zit het met een webwinkel die niet doet wat hij belooft? Internet verandert snel, maar wetgeving een heel stuk langzamer. Dat maakt internetrecht zowel voor leken als voor juristen een lastig vakgebied.

Dit boek legt in heldere taal uit hoe je als internetter om moet gaan met de wettelijke regels. Aan de hand van vele voorbeelden en rechtszaken wordt uitgelegd wat de consequenties zijn van bijvoorbeeld de privacywetgeving, de Wet Koop op Afstand of de strafbepalingen over computer - criminaliteit voor een weblogger of forumsite. Ook voor wie muziek of films op internet wil plaatsen, biedt dit boek een goede houvast."

URLhttp://blog.iusmentis.com/2012/01/20/is-de-wet-op-internet-nog-wel-actueel-ja-en-het-ebook-is-nog-gratis-ook-nu/
Citation Keyref_9504
Share/Deel