U bent hier

Archiving should be just like an Apple, en acht andere (nuttige ?) stellingen

TitelArchiving should be just like an Apple, en acht andere (nuttige ?) stellingen
PublicatietypeLezing
Publicatiejaar2012
Auteursvan Bussel, G-J.
Pagina's55
UitgeverHvA Publicaties
Plaats uitgaveAmsterdam
TaalNL
ISBN Nummer978 90 5629 721 3
RefMan9588
Samenvatting

Uit de afsluiting (blz. 40 ev):

.. Ik zal er weinig misverstand over hebben laten bestaan dat zowel ‘Archiving’ als ‘Compliance’ cruciaal zijn voor organisaties.

Allebei hebben ze een grote impact op de wijzen waarop wordt gewerkt in bedrijfsprocessen. Allebei vereisen ze betrouwbare informatie, die snel toegankelijk en beschikbaar is. Allebei vereisen ze een reconstructie van het verleden. Allebei hebben ze impact op de termijn waarop informatie beschikbaar is. Dat kan ‘eeuwig’ zijn, als de informatie van maatschappelijke of cultuur historische betekenis is. ‘Eeuwig’ de beschikking hebben over betrouwbare informatie. Informatie die voldoet aan de gedefinieerde criteria van Kwaliteit, waarvan bekend is wat de Relevantie was (en is) op het moment van ontstaan, waarvan Context van ontstaan, gebruik en beheer bekend is (en blijft), en waarvan het Voortbestaan is gewaarborgd. Dat betekent nogal wat. De informatiewaardeketen tracht dit te realiseren, maar is in de meeste organisaties slechts marginaal geïmplementeerd. Het is een hybride construct, waarin mensen en computers processen uitvoeren zonder veel coördinatie.

URLhttps://www.researchgate.net/publication/335175352_Archiving_should_be_just_like_an_Apple_en_acht_andere_nuttige_stellngen
Citation Keyref_9588
Share/Deel