U bent hier

Bibliografie

Exporteer 5 resultaten:
Filters: Trefwoord is archiefvorming  [Alle filters opschonen]
D
de Graaf, M.G.H.A. (1971).  Korte inleiding op de registratuur der rijksadministratie in de 19e eeuw.. 42.
De archivaris, die zich waagt aan de restauratie van een archief, waarin de orde slechts schetsmatig aanwezig is, neme niet enkel de Handleiding mee, maar realisere zich ook een woord van een achttiende eeuwse archivaris - registrator, dat het structureren van een goed archief een kunst, of, wat bijna hetzelfde is, het produkt van vakkennis en vlijt is: Et sic registratio est ars sive scientia et studium. "Ist also das Registriren eine Kunst und Fleisz alle Schriften in ein principal Hauptcorpus zu verfassen, dieselbe composite, distincte und methodice zu unterscheiden, aufs beste zu conserviren und dann die argumenta und Innhält in die Verordnete Bücher zu bringen, damit man in alle Fürfällen guten Bericht und Rath daraus haben möge" Zie blz 14, 15 (herkomst J. Wencker, Apparatus et Instructus Archivorum, Straatsburg 1713 p. 14.)
PDF-pictogram 303.pdf (30.62 MB)
H
Horsman, P. J. (2009).  Abuysen ende desordiën; Archiefvorming en archivering in Dordrecht, 1200-1920. Faculteit der Geesteswetenschappen. 384.
Hoofdstuk 2 bevat een interessante theoretische beschouwing over het archiveringssysteem dat volgens de auteur geen archiefsysteem mag heten.
M
Möller, J. (2017).  Obstakels voor duurzame toegankelijkheid. 36.
In: Peter Brand,Timo ten Cate,Ronald Groeneweg,Jan Möller,‘Laagdrempelig en moeiteloos: de schitterende eenvoud van digitaal archiveren', Digital Rotterdam, 2017 (blz. 23-59) Dit boek is op papier te bestellen door een mail te sturen aan office@digital.nl. De enige tegenprestatie is dat vijf euro wordt overmaakt aan de Dierenbescherming: IBAN NL 05 INGB 0003963156.
PDF-pictogram Obstakels.pdf (1.03 MB)
Z
Zaalberg, J.A. (1908).  Het nieuwe registratuurstelsel bij gemeente-administratiën. 78.
Link naar apart opgenomen digitale kopie --------------------------------------------------- Het origineel van deze digitale kleurenkopie is in augustus 2016 aangetroffen in het semi-statisch archief van de gemeente Leeuwarden. Let op grootte van het bestand is 113Mb. Dankzij OCR is het bestand doorzoekbaar.en zijn tekstdelen te selecteren en kopieren. ---------------------------------------------------