U bent hier

Bibliografie

Exporteer 8 resultaten:
Filters: Trefwoord is records management  [Alle filters opschonen]
B
Baak, P., & Koenen K. (1999).  Het geheugen als actieve kracht; De archieffunctie binnen de digitale overheid.
Bearman, D., & Sochats K. (1995).  Metadata Requirements for Evidence. The Pittsburgh Project.
Records are at one and the same time the carriers, products and documentation, of business transactions. De tekst staat op de site van Archives & Museum Informatics Archimuse.com . Citaat: "Functional Requirements for Evidence in Recordkeeping: The Pittsburgh Project This site was recovered in 2002 (using the Wayback Machine) following its disappearance from the Web site of the University of Pittsburgh. Unfortunately, not all pages were retrievable." Dat is het risico die resultaten van projecten lopen. Een project is altijd een eenmalige activiteit, er wordt een product geleverd en in de meeste gevallen blijven de resultaten verweesd achter. Vaak worden er geen (beheers)maatregelen genomen die de continuiteit van het product garanderen. 
G
Gruppelaar, L. (2007).  Het digitale archiveringssysteem en de archivaris. Een studie naar speelveld en spelers. Leerstoelgroep Archief- en Informatiewetenschappen.
Deze scriptie geeft in het kort een mooi overzicht van de recente ontwikkelingen op het terrein van de archivistiek. Op een heldere manier worden onderzoeken van Pittsburg (Bearman) en British Columbia (Duranti) behandeld en begrippen als literary warrant, records continuum, (non) custodial approach uitgelegd.
M
McKemmish, S. (1994).  Are records ever actual?. (McKemmish, M. Piggott Su, Ed.).The Records Continuum: Ian Maclean and the Australian Archives First Fifty Years. 17.
Möller, J. (2017).  Obstakels voor duurzame toegankelijkheid. 36.
In: Peter Brand,Timo ten Cate,Ronald Groeneweg,Jan Möller,‘Laagdrempelig en moeiteloos: de schitterende eenvoud van digitaal archiveren', Digital Rotterdam, 2017 (blz. 23-59) Dit boek is op papier te bestellen door een mail te sturen aan office@digital.nl. De enige tegenprestatie is dat vijf euro wordt overmaakt aan de Dierenbescherming: IBAN NL 05 INGB 0003963156.
PDF-pictogram Obstakels.pdf (1.03 MB)